Ο Αρνό Μοντεμπούργκ, που διετέλεσε Υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας από το Μάϊο του 2012 έως και τον Αύγουστο του 2014, ετοιμάζεται να ιδρύσει τη δική του επιχείρηση…

και για το λόγο αυτό αποφάσισε να ξεκινήσει μαθήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο γαλλικό εκπαιδευτικό Ίδρυμα INSEAD.

Ο διορατικότατος πρώην υπουργός Οικονομίας δήλωσε χαρακτηριστικά: «το να διευθύνεις μια επιχείρηση είναι μια δύσκολη δουλειά και το συνειδητοποίησα τα τελευταία δύο χρόνια».

Ο πρώην υπουργός αποφάσισε λοιπόν να επιστρέψει πίσω στα θρανία και να παρακολουθήσει ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων με αντικείμενο την διοίκηση επιχειρήσεων. Κατέφυγε λοιπόν στο INSEAD, κορυφαίο στο είδος του εκπαιδευτικό Ίδρυμα που βρίσκεται στο Φονταινεμπλώ (Σηκουάνα – Μάρνη) στην περιφέρεια Ιλ ντε Φρανς.

Προκειμένου να ανταπεξέλθει οικονομικά στα υψηλά για την τσέπη του δίδακτρα – 34.500 € χωρίς το φόρο – ο Αρνό Μοντεμπούργκ έκανε αίτηση στο INSEAD για να διεκδικήσει μια υποτροφία.

Αν και ο ίδιος δεν εκφράζεται δημοσίως επί του θέματος, στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού διαβεβαίωσε δημοσιογράφο της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde» ότι ο Μοντεμπούργκ επιθυμεί να ξεκινήσει την επιχείρησή του στις αρχές του 2015 και μάλιστα έχει βρει την κατάλληλη χρηματοδότηση και έχει επιλέξει τους εταίρους του.

Για να γίνει δεκτός σε αυτό το πρόγραμμα, ο πρώην δικηγόρος και υπουργός έπρεπε να περάσει από μια αξιολόγηση γνωστή στους Διευθυντές Ανθρώπινου Δυναμικού ως 360-degree feedback κατά την οποία οι αξιολογητές συζητούν με τους συναδέλφους, τους προϊσταμένους ή τους πελάτες ενός υποψηφίου.

Κάποιοι από αυτούς ήταν ο Λουίς Σβάιτζερ (Γενικός Επίτροπος Επενδύσεων και πρώην Πρόεδρος του Ομίλου Renault) και ο Τιερύ Μπρετόν (Πρόεδρος του Ομίλου Atos και πρώην Υπουργός Οικονομίας).

Ευτυχώς για τον Μοντεμπούργκ, ο Ολάντ και ο Βάλς δεν κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικές με την αξιολόγηση του πρώην υπουργού τους.

Πηγή:Libération

  • Costa Boda says:
    08 | 11 | 2014 at 02:31

    Οι δικοί μας ούτε στα πρώτα θρανία δεν πήγαν. Φαντασθείτε Πώς μορφωμένο θεωρεί ο Βορίδης τον Άδωνι και ο Άδωνις θεωρεί μορφωμένο τον φασιστάκο Πλεύρη!

Comments are now closed.