“Επικές” διαστάσεις παίρνει η αντιπαράθεση μεταξύ δεξιάς και φασιστικής δεξιάς στη Γαλλία, με ένα πινγκ -πονγκ δηλώσεων από τον πρώην Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και την Μαρίν Λεπέν αντίστοιχα.

Όταν ρωτήθηκε για τα σχόλια του πρώην Προέδρου, που περιέχονται στις σελίδες ενός νέου βιβλίου που κυκλοφόρησε την περασμένη Τετάρτη στη Γαλλία και περιλαμβάνει εξομολογήσεις του Σαρκοζί για τους πάντες και τα πάντα, η Μαρίν Λεπέν απάντησε ειρωνικά στα απαξιωτικά του σχόλια σχετικά με την εμφάνισή της ότι “μοιάζει με αχθοφόρο” λέγοντας: «Όσον αφορά τις αναλύσεις σχετικά με την εμφάνιση μου δεν απαντώ. Πως να αντικρούσω τα λόγια ενός Απόλλωνα … ».

Η Μαρίν Λεπέν είπε επίσης για το βιβλίο, ότι βοηθάει στο «φρεσκάρισμα της μνήμης». «Γνωρίζαμε όλοι την ανικανότητα του Νικολά Σαρκοζί να διαχειριστεί και να δώσει λύσεις στα προβλήματα της Γαλλίας, αλλά ίσως οι Γάλλοι να είχαν ξεχάσει τον χαρακτήρα του, να είχαν ξεχάσει πόσο βίαιος και κτηνώδης άνθρωπος είναι, να είχαν ξεχάσει το θράσος του. Σήμερα το ξαναθυμήθηκαν».

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο βιβλίο που γράφτηκε από δύο δημοσιογράφους της εφημερίδας Le Parisien, ο Σαρκόζι εμπιστευτικά «Αυτά μόνο μεταξύ μας…», περνάει από ψιλό κόσκινο ένα μεγάλο μέρος της πολιτικής τάξης με τρόπο αγενές και χυδαίο.

«Με όσα λέει αποδεικνύει ότι δεν βρίσκεται εδώ για να λύσει τα προβλήματα της Γαλλίας, αλλά και να πάρει την εκδίκηση του. Δεν αγωνίζεται ενάντια στην πολιτική του Φρανσουά Ολάντ, αλλά ενάντια στον άνθρωπο Φρανσουά Ολάντ » τόνισε η Μαρίν Λεπέν και πρόσθεσε ότι ,“Είναι επιτακτική ανάγκη ο Νικολά Σαρκοζί να κοιταχτεί σε ένα καθρέφτη για να δει τον αποκλειστικά υπεύθυνο για την αποτυχία του, την αποτυχία του χθες, και κατά πάσα πιθανότητα του αύριο”.

 

Comments are closed.