Σε δημοσκόπηση που διενήργησε η γαλλική εφημερίδα Le Journal du Dimanche (JDD), το 57% των ερωτηθέντων Γάλλων πιστεύει ότι δεν θα πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη σημασία στις αντιδράσεις κατά των γελοιογραφιών του Μωάμεθ και ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να δημοσιεύονται.

Στη χώρα του Βολταίρου, η ελευθερία της έκφρασης παραμένει δογματική. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της JDD, το 57% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι πρέπει να συνεχίσουν να δημοσιεύουν γελοιογραφίες του προφήτη Μωάμεθ ακόμη και αν προσβάλλεται το θρησκευτικό αίσθημα κάποιων μουσουλμάνων.US-FRANCE-ATTACKS-MEDIA-DEMO

Με ένα 73%, οι υποστηρικτές του Αριστερού Μετώπου στη Γαλλία δείχνουν ξεκάθαρα την προτίμηση τους στα αντιθρησκευτικά σκίτσα.

Αντιθέτως, το 51% των ψηφοφόρων του Νικολά Σαρκοζί θα προτιμούσαν να αποφεύγεται η δημοσίευση αυτών των σκίτσων.

Χωρίς να αποτελούν την πλειοψηφία, οι γυναίκες κάτω των 35 ετών καθώς και άτομα που δεν έχουν πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης φαίνονται πιο ευαίσθητοι στο επίμαχο θέμα των μουσουλμάνων από τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Παραδόξως, το 50% των Γάλλων τίθεται υπέρ του περιορισμού της ελευθερίας στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Comments are closed.