Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα της Eurostat, Δανοί, Φινλανδοί και Σουηδοί συγκαταλέγονται στους πιο ευτυχισμένους Ευρωπαίους. Μεταξύ των βασικών κριτηρίων που χρησιμοποιήθηκαν για την διεξαγωγή της έρευνας ήταν ο μισθός.

Πρόκειται για μια έρευνα που δίνει τροφή σε όσους αρέσκονται να υπογραμμίζουν τις διαφορές μεταξύ «Βορρά» και «Νότου» στη Γηραιά Ήπειρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της Eurostat, οι Σκανδιναβοί είναι «ως συνήθως» οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στην Ευρώπη σε αντίθεση με τους Ιταλούς, τους Έλληνες και τους Πορτογάλλους, που καταλαμβάνουν τις τελευταίες θέσεις στην κατάταξη των πιο ευτυχισμένων Ευρωπαίων, αναφέρει το βρετανικό περιοδικό The Economist.

Happy-people-2400x1600

Η αίσθηση ότι απολαμβάνουμε μια καλή ποιότητα ζωής εξαρτάται από τον τόπο διαμονής αλλά κυρίως από το μισθό, εξηγεί το βρετανικό περιοδικό. Βέβαια δεν είναι μόνο τα χρήματα που κάνουν την ευτυχία. «Το 20% των φτωχότερων Δανών δηλώνουν πιο ευτυχισμένοι από τους πλουσιότερους Έλληνες», σημειώνει το περιοδικό The Economist και επισημαίνει ότι οι λόγοι της ευτυχίας διαφέρουν από τη μια χώρα στην άλλη.

«Στη νότια Ευρώπη, οι οικογένειες με παιδιά είναι οι πιο ευτυχισμένες, ενώ οι Βρετανοί και οι Ιρλανδοί είναι οι μόνοι Ευρωπαίοι που στενοχωριούνται με τον ερχομό ενός μωρού».

Ενώ για τους περισσότερους Ευρωπαίους η ευτυχία δεν συμβαδίζει με το πέρασμα του χρόνου στις Σκανδιναβικές χώρες ισχύει το «όσο πιο μεγάλος (ηλικιακά) τόσο πιο ευτυχισμένος».

Τέλος, οι Δανές που έχουν βγει στη σύνταξη είναι η πιο ευτυχισμένη κατηγορία πληθυσμού σε όλη την Ευρώπη.

Comments are closed.