Έμπνευση, για την εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών DPA, αποτελεί η ζωή της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ, που πρόκειται να βγει στην μεγάλη οθόνη αρχές του 2017.

Η 60χρονη καγκελάριος «έχει μια συναρπαστική βιογραφία. Είναι χαρισματική και γνωστή σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο τηλεοπτικός παραγωγός Walid Nakschbandi.

Το cast της διεθνούς αυτής συμπαραγωγής θα αποτελείται από αστέρες του γερμανικού και ξένου κινηματογράφου σύμφωνα με τον παραγωγό της ταινίας, ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλύψει ονόματα, αλλά ούτε και την ηθοποιό που θα υποδυθεί την ηγέτιδα του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών .

Το σενάριο της ταινίας θα γράψει ο Dirk Kurbjuweit, δημοσιογράφος και συνεργάτης της εφημερίδας Der Spiegel, εξοικειωμένος με την ηγεσία του Βερολίνου και συγγραφέας δύο βιβλίων για την Άνγκελα Μέρκελ.

«Παρακολουθώ την πολιτική σταδιοδρομία της Άνγκελα Μέρκελ εδώ και πολλά χρόνια. Είναι η πιο συναρπαστική πολιτικός της εποχής μας», δήλωσε ο Kurbjuweit.

Ο συγγραφέας διερευνά την ανθρώπινη πλευρά της Άνγκελα Μέρκελ, την σχέση της με τα ΜΜΕ καθώς επίσης και την ικανότητά της να παραμένει στην εξουσία όλα αυτά τα χρόνια, δηλαδή από το 2005 που εκλέχτηκε για πρώτη φορά καγκελάριος έως και το 2017 που τελειώνει η παρούσα θητεία της.

Comments are closed.